Wandelen is een van de weinige dingen die vrijwel altijd kan doen. Door de corona-crisis hebben veel mensen de stoute wandelschoenen aangetrokken. Vaak om het hoofd even leeg te maken maar ook om de corona-kilo’s er vanaf te lopen.

Wandelen tussendoor als ommetje!

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit.

Wandelen als sport

Naast het maken van een ommetje kun je ook langere wandelingen maken. Denk bijvoorbeeld eens aan de NS wandelingen, het Pieterpad of de LAW-wandelingen of het lopen van een vierdaagse. Als je serieus wilt wandelen onder begeleiding kun je je natuurlijk aansluiten bij een wandelsport-vereniging of je aansluiten bij Wandelen & afvallen.

Wandelroutes

Ga serieuze wandelen dan is het leuk om gebruik te maken van routes. De uitzetters van die routes zijn bekend met de omgeving en hebben nagedacht over de mooiste plekjes en paadjes. Voor het volgen van een route kun je gebruik maken van een beschreven wandeling, een wandeling op de app (bijvoorbeeld route.nl), meedoen aan een evenement (bijvoorbeeld de Leidenwalk.nl) of je kunt een GPS aanschaffen (bijvoorbeeld bij Bever).

 

 

Handige tips voor 'Ga Wandelen'